Coronavirussen ændrer dating-livet til det bedre

Dating i en tid med corona. Hvordan påvirker det dig som single, der drømmer om at møde en partner?

Du står overfor en udfordring, der kan være svær at overskue ved første øjekast. Hvilke regler gælder der nu? Hvor og hvordan kan I mødes?

I stedet for at tænke i begrænsninger, skal du hellere tænke det som en mulighed – en mulighed til for alvor at lære den anden at kende og få talt om det, der giver værdi for jer begge.

Få en forklaring og fem proaktive tiltag.

Livet som single har ændret sig under Corona-pandemien. Hvad der før virkede nemt og legende let, er blevet erstattet af en masse forholdsregler og en indgriben i vores liv, der skal tages højde for. Blandt andet dem er afstandsregler, karantæne, forsamlingsforbud, afspritning og værst af alt for dating-livet – begrænset fysisk kontakt.

Den begrænsede fysiske kontakt skaber både en fysisk stor afstand mellem de mange singler derude, men faktisk også en mental stor afstand. Til at begynde med kan det virke som en mindre ændring i din dagligdag, der er til at leve med. Men som tiden går, bliver fortvivlelsen og opgivelsen større. Hvad end du kommer på dates eller ej.

For hvordan kommer du nogensinde til at mødes med en anden og være intim med vedkommende? Denne usikkerhed, som før var fysisk, bliver altså i højere grad en mental afstand for dig. Det kan du til gengæld bruge til din fordel.

Brug corona-pandemien til jeres fordel i dating-livet

Denne usikkerhed kan I begge bruge til jeres fordel og gøre jeres date mere intim, personlig og interessant. Antropologen Helen Fisher, en af de ledende forskere i verden inden for kærlighed og fysisk tiltrækning, har vurderet adskillige kvalitative og kvantitative data om vores dating-vaner fra de første måneder af pandemien. Hendes data indikerer, at dating er gået tilbage til, hvad det egentlig handler om. Det handler om at lære den anden bedre at kende.

Den større fokus på fysisk afstand skaber altså mere plads til samtalen, mens presset til fysisk kontakt og intimitet er blevet skubbet til side. Samtalen er rykket i centrum, heri tager vigtige emner som livssyn, værdier og holdninger en fremtrædende plads i samtalen. Det er netop ud fra disse emner, at du finder ud af, om I er et godt fremtidigt match. Eller sagt med andre ord – kemien er stadig det, der skaber forbindelsen mellem jer.

Herunder beskriver vi, hvilke positive implikationer corona skaber for dit dating-liv.

5 måder Corona udvikler jeres dating-liv

1) I lærer hinanden, før I krammer

Det kan virke som et pres – skal jeg kramme ham eller hende på den første, anden eller tredje date?

Corona-pandemien har fjernet dette pres. Du kan sagtens lade være med at kramme ham eller hende på de første par dates. Det samme er der sket med sex – der er intet synligt pres.

Det kan til gengæld virke frustrerende for nogle, men den fysiske afstand åbner faktisk op for samtalen, som et vigtigt bindeled mellem jeres personligheder.

I har altså mere fokus på jeres kemi end den fysiske fremtrædelse.

2) Personlige egenskaber overtrumfer den fysiske tiltrækning

Fysisk tiltrækning har størst betydning, når der ikke er social interaktion, som man ser det på dating-apps. Det, vi allerhelst foretrækker, værdsætter og er tiltrukket af, er mennesker, som er søde, rare samt andre positive egenskaber. Berøringen er et brud med de opstillede spilleregler under coronaen. Når det første møde finder sted, kommer andre egenskaber i spil.

3) Du finder nogen i nærmiljøet

Du undgår den store jordomrejse eller den korte storbyferie i Europa for en kort stund og retter fokus på Danmark og dit nærmiljø under Coronaen. En undersøgelse, der kom for nogle år siden, lavet af Megafon for TV2 og Politiken viser faktisk også, at det har sine fordele. Du finder i næsten ⅕ del af tilfældene en kæreste gennem dem, du kender.

Eftersom barer, diskoteker, værtshuse og til dels også den private fest er blevet meget færre under Corona-pandemien, bliver venner, familie, datingsites, uddannelse og arbejdet en stor kilde til at møde andre singler.

Desuden er kort afstand mellem partnerne vigtig. Der øger naturligt chancerne for at interagere, og derved føle os, som en del af det samme fællesskab.

Der er altså alt mulig grund til at gå dit lokale netværk igennem.

4) Du sparer tid ved at gå til en matchmaker

Den fysiske og mentale afstand kan være svær at overskue, så hvis du hellere vil tænke kreativt i en kriseperiode, kan du gå til en personlig matchmaker. En personlig matchmaker skaber et personligt match til dig. Det gør vedkommende ved at sætte sig ind i dine personlige præferencer, personlige netværk, etc. og dermed være i stand til at introducere dig til relevante personer, som deler din alder, sociale klasse, erhvervsmæssige baggrund og tilsvarende.

Bare i august 2020 kom over 68 % af de matchende singler ud på flere dates med hinanden. En personlig matchmaker er altså en, der kan se de positive egenskaber ved jer begge og formidle kontakten inden første date. Hertil har du også mulighed for, når du har oprettet din matchprofil, at se hvor mange profiler, du umiddelbart matcher med.

5) Du finder hurtigere ud af, om I matcher

Corona sætter ultimativt begrebet om small-talk i skak. Det handler mere om de vigtige værdier i samtalen. Det vil sige, at I hurtigere finder ud, om i har noget til fælles. Gensidighed er således et centralt parametre. Når vi oplever gensidig samhørighed, tør vi udveksle intime informationer. Det – at afsløre intime og personlige ting og aspekter om os selv – er en vigtig del af alle romantiske relationer.

Det giver Corona dig mulighed for.

Vil du skabe et socialt netværk af ligesindede?

Skal du møde din næste kæreste? My Perfect Match hjælper dig med at møde en kæreste.

Konceptet er bygget op på at skabe et socialt netværk blandt ligesindede. Én af vore kerneværdier er at fungere som en del af dit sociale netværk af bekendtskaber. Vi er dermed et socialt netværk, der øger dine chancer for at møde en partner – også under coronaen.

Hold dig opdateret