Danmark lukker op. Hvad har du savnet mest under nedlukningen?

Coronavirus og restriktioner har udfordret og beriget os på mange planer. Ligeledes har den således skabt en ny mulighed for dig til at (gen)starte dit liv i en mere bevidst retning.

Danmark lukker stille og roligt op igen efter de lange mørke vintermåneder. Det er tid til at komme ud af din Corona-isolation og leve livet igen.

Spørgsmålet er: Hvad har du egentlig savnet mest under Corona-restriktionerne? Og hvad glæder du dig især til at kaste dig over?

Det afslørende møde med dig selv

Der er ingen tvivl om, at Corona tiden har udfordret os på mange planer – og på forskellig vis.

For nogle af os har tiden været en tid med afsavn af samvær, inspiration og spontanitet fra andre mennesker. For andre har det være en befriende tid, tilbagetrukket med tid til refleksion i eget selskab. Den sociale del af os har været nødt til få det sociale liv dækket gennem fredagsbar, gin-smagning og fællesmiddage over Zoom.

En stor gruppe har også elsket forudsigeligheden i de faste aftaler, samfundssind og den ekstra hensyntagen. Følelsen af du i højere grad selv bestemmer, hvornår man skal være social og skal være en aktiv del af fællesskabet. Og at det er ok.

Andre hungrer efter det spontane, oplevelser, der opstår i nuet, samt samspillet mellem andre mennesker. Vi oplever pludseligt os selv, som asociale, idéforladte og svære at begejstre. Vores sjæl savner saft og kraft i samspillet og dynamikken i dialogen med andre mennesker.

Vi blomstrer i andres selskab

Det sidste år har, for mange af os, været en lang ørkenvandring. I starten en kærkommen periode til at sænke skuldrene, tjekke ud af hamsterhjulet og for en stund fokusere på de nære ting, vi normalt har en tendens til at overse.

En tid til refleksion, kaste sig ud i nye hobbies eller genopfinde tabte glæder.

Men med 12 måneder på egen hjemmebane og coronavenlige sysler, må mange af os, nok også sande, at vi savner spontane oplevelser, vi ikke selv har iscenesat. Vi savner stimulans fra andre end den nærmeste familier og uforudsete hændelser, der beriger livet.

Vi er sociale væsener, der er afhængige af at møde verden, fællesskabet og nye relationer.

Genåbning af dit liv version 2.0

Det, at vi er efterladte i eget selskab og evner at overvinde en gold tid, byder også på selvindsigt. Når vores liv bliver sat på pause på denne måde, mærker vi også, hvad der er vigtigt her i livet.

I medierne læser vi ofte om folk, der tager deres liv og livsform op til overvejelse. Nogle skifter karriere, andre flytter på landet. Alle i håbet om at leve et mere bæredygtigt livet med plads til det, der betyder noget.

Hvad betyder så egentlig noget for dig? Kigger du tilbage på Corona-tiden med et klart billede på, hvad du gerne vil undgå i fremtiden? Eller har fået du den gode fornemmelse af, hvad du gerne vil opnå i livet?

Byder fremtiden på nyt job, ny bolig eller ny hobby? Eller nye oplevelser, socialt samvær og tosomhed?

Hold dig opdateret