Kategorier:

Mand, tag styringen med din dating adfærd!

Tag ansvaret!

Så undgår du, at kvindens indre kontrolfreak slipper løs på daten.

Alt det kræver er, at du som mand tager styring og skaber en stemning, hvor kvinden kan føle sig tryg.

Og hun vil elske dig for det!

Udfordringerne mellem kønnene

En af de store udfordringer i datinglivet er, at den moderne kvindes, ofte betegnet som karrierekvinde.

Denne selvstændige adfærd har tendens til at virke maskulin, hvilket ødelægger dynamikken mellem kønnene på en date.

Derfor er vigtigt, at kvinden lader manden være mand og give ham pladsen til at tage styringen på daten. Det giver hende mulighed for at slappe af og undgå at blive opfattet som dominerende og styrende.

Nutidens kvinde´s mange roller

Nutidens samfund kræver at (single)kvinder er nødt til at handle, styre og tage kontrol over uddannelse, job, økonomi, hjem og børn i en hektisk hverdag. Kort sagt forbindes roller og adfærd, som tidligere var pålagt og forbeholdt manden i dag i ligeså høj grad med kvindens identitet.

Som mand har du måske prøvet at være på en date med en kvinde, der viste sig at være mere styrende på daten end du havde forudset. Jeg tror dette ofte hænger sammen med situationen på daten og noget helt andet – Kvindens usikkerhed i en uvant situation.

Kære mand, se bag kvindens dating adfærd!

For at ”klare” livet i et samfund med ligestilling, har kvinder altså været tvunget til at adoptere den maskuline adfærd. Det kan gå udover en date, hvor kvinden kan føle sig utryg og usikker.

Det er nemlig netop, når kvinden havner i en situation, hvor hun føler sig usikre eller utrygge, at behovet for at ”handle” sig ud af det, at hendes trang til at tage kontrollen kommer snigende.

Når kvinder har kontrol, giver det os en følelse af at styre i en uvant situation. Vi søger at undgår følelsen af usikkerhed. Det gør sig også gældende i de første faser af etableringen af en ny relation som f.eks. en date.

Løsning – tag ansvaret!

Derfor for at undgå at kvindens indre kontrolfreak slipper løs på daten, kræver det, at du som mand skaber en stemning, hvor kvinden kan føle sig tryg.

Snup kontrollen og tag styring!

En god date eller et første møde kræver, at du, som manden, fra starten, tager ansvar for situation. Derved viser du kvinden, at du har overblik og styr på det.

Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at forberede daten, og har en plan for, hvad der skal ske og hvor I skal mødes.

Kvinden skal kunne mærke, at du er velforberedt, og har brugt tid og energi på at skabe en god date. Det vil få hende til at slappe af, læne sig tilbage, og tage i mod. Det kræver at du er oppe på dupperne, for den mindste usikkerhed, kan lokke den handlekraftige kvinde frem.

Djøf har udarbejdet en analyse af kønsfordelingen af singler blandt deres akademiske medlemmer.

Den viser, at mange af deres single (karriere) kvinder har knas med kærligheden. Måske er det blot samme mekanisme der gør sig gældende gennem deres dating oplevelser.

Min oplevelse er, at begge parter, mand og kvinde, i bund og grund vil det sammen.

Vi har blot svært se hinanden gennem alle rollerne.

Hold dig opdateret