Kategorier:

Dating myter; Er alle de gode mænd taget?

Politiken har i en artikelserie sat fokus på datingkultur og de udfordringer mange singler oplever.

I kraft af min rolle som Personlig Matchmaker bidrager jeg med mine erfaringer og overbevisninger.

Her bekræfter eller afliver jeg 10 myter om dating.

Her finder du mine svar på de 10 myter om dating

1) Alle de gode mænd er taget (hvorfor hører man egentligt aldrig nogen sige: Alle de gode kvinder er taget?)

Det er langt fra min oplevelse, at alle gode mænd er taget.

Du skal bare være lidt kreativ i din søgen. Mange af de såkaldte gode singlemænd skilter nemlig ikke med, at de er single, og er måske ikke så proaktivt søgende som mange kvinder. De oplever det som en privat sag og søger efter en kæreste i deres nære relationer, fællesskaber og netværk.

Det gør mange kvinder opgivende, og mange taber troen på at ”han” findes.

Jeg oplever, at mændene oplever samme udfordring med at finde ”de gode kvinder”, men de går bare mere stille med dørene omkring det. Det er måske ikke så maskulint at sige højt?

2) Kvinder på 32 år er de allerfarligste, fordi de er så skruk

Vi lever desværre i en tid, hvor vi, stadig, har en slags kodeks for, hvad man bør gøre i hver fase af livet. Derfor bliver mange lidt tvivlende og usikre over for dem, der har en anden prioritering end ”normalen”.

For mig handler det om at stå ved sig selv og være tro over for de drømme og ønsker man har lige der, hvor man er i livet. Vi bør bare melde klart ud, hvad agendaen er og får afstemt forventninger med modparten. Og så skal man jo kun sætte sig i spil, der hvor der er mulighed for at blive mødt på sine behov.

Der skal være overensstemmelse mellem hvad vi gør, siger og tænker – og ingen skjult agenda.

3) Mænd synes, det er lige meget, om en kvinde er god at snakke med, så længe hun er lækker

Ikke, hvis han søger en længerevarende relationer

I første fase, hvor det handler om at tiltrække en partner, falder begge køn for en attraktiv partner og det vi oplever som lækkert i en partner. Forskning viser, at mænd i højere grad har fokus på udseende, og kvinder går efter intelligens som et attraktivt parameter.  Men lækkerhed er ikke nok til at udvikle relationen til et længerevarende forhold.

Når honeymoon-fasen er overstået, skal der være substans nok til at fastholde attraktionen, og det bygger blandt andet på et fundament af fælles værdier, holdninger og livssyn.

Der er således forskellige succeskriterier afhængig af, hvilken type af relationer du er på jagt efter.

Hertil er lækkerhed jo mange ting. Rigtig mange mænd tiltrækkes af kvinder, der har det godt både i gummistøvler og på de høje hæle!

4) De gode mænd bliver taget med det samme, når de bliver skilt

Jeg tror, at mænd og kvinder har forskellige tidsspand for at rejse sig efter en skilsmisse. Jeg oplever, at mænd er mere fakta- og handlingsorienterede, hvorfor de er hurtigere til at bearbejde den nye situation og komme videre herfra.

Når talen falder på de ”gode” skilte mænd, – ja, så er de måske netop gode mænd fordi de har levet deres forhold til ende, før de bliver skilt. De er gennem den sidste tid af forholdet blevet afklarede med situationen og har haft den refleksion, som mange kvinder måske først tager efterfølgende.

5) Kvinder tænder ikke på bløde mænd

Hvis det ”bløde” er det samme som at kunne tale, forstå og vise følelser – jo, så tænder kvinder altså også på bløde mænd. MEN kun så længe manden også har mål og retning i livet.

Jeg tror dog, at begge parter skal være opmærksomme på at bevare dynamikken i forholdet, således at relationen ikke ender i et ”venindeforhold”.

Kvinder har et behov for, at en mand står fast, står ved sig selv og siger fra, når det bliver for følelsesstyret. Derved besvares respekten for forskellighederne i parforholdet, og der fastholdes en interesse og nysgerrighed for at søge nye, ukendte sider hos hinanden og i relationen.

6) En mand der er nærig med sine penge, er også nærig med sine følelser

Der findes mange måder at vise sin kærlighed og sine følelser på!

Vi er fra barnsben opvokset med en ”metode”, hvorved vi viser og gengælder kærlighed. Du kan f.eks. vise kærlighed i form af kvalitetstid sammen eller i form af fysisk berøring. Så det at vise kærlighed ved at give gaver, middage osv. er kun én ud af mange måder at vise følelser på.

Således oplever jeg ikke sammenhæng mellem penge og følelser som et endeliggyldigt kvalitetsstempel.

7) Kvinder knalder kun opad på den sociale rangstige, aldrig til siden eller nedad

Jeg oplever, at denne myte er blevet udvasket i forhold til tidligere generationer, hvor det handlede om at finde en mand, der kunne forsørge kvinden og deres afkom.

I takt med samfundsudviklingen og ligestillingen mellem kønnene er nutidens kvinder langt mere selvstændige og kan i høj grad skabe sig et liv, hvor de er økonomisk uafhængige af mænd.

Mange af nutidens kvinder søger i stedet en partner, som de kan sparre og udvikle sig sammen med.

Så i dag vurderer jeg, at mange kvinder søger det intellektuelle aspekt i den ”sociale rangstige”, fremfor forsørgerevnen. Hertil kommer, at det intellektuelle aspekt både kan være i form af et uddannelsesniveau, et livssyn eller niveauet af selvindsigt.

8) Kvinders største datingdrøm er at finde ’den kloge håndværker

Jeg hører fra mine singlekvinder, at de ufrivilligt har påtaget sig mange maskuline gøremål, fordi de har været alene om at skabe en hverdag, der kræver både feminine og maskuline kompetencer.

Nød lærer som sagt nøgen kvinde at spinne.

Rigtig mange af disse kvinder drømmer om en mand, der kan og vil påtage sig ansvaret for at skabe rammerne for forholdet og familien, som har mål og retning for de store emner i livet, og som samtidig også handler og fikser i de praktiske gøremål i dagligdagen – som når vandhanen løber.

Derfor bliver den kloge håndværker et visuelt billede på det kvinder søger: En der siger ”Det skal du ikke tænkte på, den fikser jeg.”

9) Voksne kvinder bliver presset nedefra af de unge piger, der dater ældre mænd

Og mange modne kvinder vil have yngre mænd.

Vi lever i en tid, hvor vores ønsker og behov er mere udtalte og mulighederne langt tydeligere. Vi går i høj grad efter det, vi vil have her og nu, og vi tør sige det højt.

I denne sammenhæng tænker jeg, at det drejer sig mere om den energi vi bringer ind i forholdet, og så naturligvis det behov og motiv der findes for relationen – altså hvad det er, vi søger.

Så jeg oplever, at det handler om at stå ved den man er inderste inde, og at blive genkendt på den man er, og fremfor det man ikke kan eller har.

Det må vel være det vigtigste udgangspunkt for en relation.

10) Mænd der bliver skilt går direkte ind i et nyt forhold, der tit overlapper, mens kvinder venter

Som en klog mand fortalte mig, så er mænd mere afhængige af kvinder, end vi som kvinder er af dem.

Derfor tror jeg, at mænd er hurtigere til at bearbejde den nye livssituation end kvinder. Ikke fordi jeg oplever dem, som overfladiske og følelseskolde, men fordi de er bedre til at samle sig og skabe nye rammer.

Og hvis de ikke lige løber ind i en ny kvinde, så oplever jeg, at mange af dem får en ny ”elskerinde” i form af en hobby, ekstremsport eller gør en ekstra indsats på job.

Det er måske derfor mange kvinder oplever at det er svært møde ”de gode mænd” i det traditionelle singlemiljø.

Har du lyst til at læse artiklens andre eksperters og bidrageres svar på de 10 dating myter, kan du finde artiklen her.

Træt af dating myter?

Er du nysgerrig på hvordan jeg, som personlig matchmaker, kan hjælpe dig tættere på det du søger, kan du læse mere her.

Hold dig opdateret