Kategorier:

Er du også ramt af FODA - Fear of Dating Again?

I dating ser vi nu, at mange lider af det, branchen kalder FODA.

Eftervirkningerne efter flere år med Corona viser sig nu i mange forskellige sammenhænge. Mange af os kæmper i disse dage med at få hverdagens vante rammer tilbage til den normale, kendte hverdag.

Efter en indadvendt periode med få sociale aktiviteter kniber det for mange at ”komme” ind i kamp og ud i “gamet” igen. Tanken om at møde og åbne sig for fremmede, kan især virke uoverskuelig og grænseoverskridende af flere årsager.

Til gengæld har Corona også bibragt dating et nyt og tiltrængt skift. Det skal vi se nærmere på til sidst.

Tvivle på egne sociale kompetencer

Efter flere år uden for den sociale arena er det en naturlig ting, at vi kommer til at tvivle på os selv. Vi stoler måske ikke længere på vores sociale kompetencer i form af evnen til at skabe nye relationer. Vi kan savne følelsen af at have noget interessant at bidrage med. Og efter en lang periode uden de helt store oplevelser og ydre inspirationskilder kan du måske også være usikker på, hvad du har at fortælle om dig selv. Gennem Corona har du jo været i de kendte fællesskaber, hvor du ikke har haft brug for dit personlige pitch.

Nu længes vi efter det første møde, hvor small-talken handler om andet end Corona, vacciner og begrænsninger.

Men hvad er der egentlig sket de sidste mange måneder, som kan vække din dates nysgerrighed?

Dating er en færdighed, der skal trænes

Dating er som en færdighed, der skal udvikles, plejes og vedligeholdes for at skabe resultater. Måske lige som at køre på cykel igen efter mange års fravær, kræver et par usikre ture på den for at pudse formen og stilen ordentligt af.

Du kan også sammenligne dating med at gå til jobsamtale, hvor du lige skal ind i rytmen med, hvad vil virksomheden gerne vil vide, og hvad du selv har lyst til at fortælle. Du kender sikkert følelsen af at blive spurgt om noget, du aldrig har givet en tanke. Et kort øjeblik føles det, som om du stivner, mens du graver et fornuftigt svar frem.

Dating kræver en mængde af disse akavede spørgsmål, refleksioner og svar, inden du står selvsikker og autentisk frem for den anden.

Vi kommer alle fra samme afsæt

Fordelen ved at date efter en pandemi er, at vi alle starter ved det samme sted eller med det samme udgangspunkt. Som i ludo er vi alle slået tilbage til start. Ingen af os har haft den store, sociale og inspirerende omgangskreds med dens sædvanlige input. Det naturlige samtaleemne er blevet, hvem vi er som mennesker på den anden side af sundhedskrisen.

Og det er måske et godt sted at møde hinanden –  i et mere eftertænksomt, søgende og sårbart hjørne.

Vi er alle givet muligheden for at genstarte vores liv i et nyt lys. Et nyt afsæt, hvor Corona har lært mange af os, hvad der reelt betyder noget her i livet.

Vores vante sociale skjold, adfærd og mønstre er blevet lidt hullet, og det er måske lige det, der skal til, hvis du gerne vil møde din måske, kommende partner.

Sociologen Francesco Alberoni mener ligefrem, at vi ikke bliver forelsket, hvis vi er for selvkørende og selvforsynende. Forelskelse kræver ridse i skjoldet, hvor sårbarheden kan blomstre.

Så det er et positivt resultat af Corona-pandemien.

Genstart din dating i et trygt forum

Med hjælp fra en Personlig Matchmaker kan du genoptage din dating i en personlig og tryg ramme.

Her møder du kun profiler, som vi har mødt og nøje udvalgt til dig. Derfor vi kan sikre, at I har samme afsæt og tilgang til dating.

Hold dig opdateret