Kategorier:

Kærlighed er ikke en romantisk forestilling

Forståelsen og følelsen af kærlighed bunder i stedet i den familiær arv, vi har fået med fra barnsben.

Den første forelskelsesfase, hvor man, som par, befinder sig på en lyserød sky, er reelt set drevet af sindssyge.

En sindstilstand, der blandt andet har til formål at få os til at sænke barriererne for at lukke et andet menneske ind i vores intimsfære.

Det efterlader os i en lykkerus, hvor vi kun ser alt det positive og attraktive. Her er ingen negative karaktertræk og adfærd. Derfor er vores opfattelse af kærlighed, når vi møder en partner og bliver forelsket, er ikke umiddelbart det, vi tror det er.

Den nøgne sandhed om vores første kærlighed

Når forelskelsen letter, og lykkefølelsen falder til et normalt og stabilt niveau, punkteres den lyserøde sky – tilbage står kun den nøgne sandhed om, at vi ikke er ufejlbare.

Erkendelsen i, at vi alle går rundt med indre forventninger i form af kendte mønstre – mønstre som sammen skaber vores værdier, adfærd og vores livssyn. Herunder også vores opfatte af, hvordan kærlighed føles, mærkes og gengældes.

Det billede, er skabt i måden, hvorpå vi mødte kærligheden i barndommen. Den kærlighed, der er mellem os og vores forældre, og ikke mindst forældrenes indbyrdes relation.

Denne ubevidste grundforståelse af kærlighed bringer vi med ud i voksenlivet. Dette bliver vores sandhed om ægte kærlighed, som vi søger at finde i en kæreste.

Den ubevidste fornemmelse og forventning om, hvordan den ”rigtige” kærlighed skal gives og modtages. Følelsen af, hvordan kærlighed føles, når det er godt, og hvordan den mærkes, når den er problematisk.

Som et par gamle hjemmesko, der både varmer, støtter og giver god plads til den ømme tå.

Vejen til den eneste ene – dit LOVE map

Videnskaben viser, at vi forelsker os i en partner med det samme kærlighedsmønster. Den formel kalder videnskaben for vores LOVE map.

Teorien bygger på et sæt faktorer, der på et ubevidst plan påvirker din personlig udvikling, og hvordan du tilgår relationer.

Faktorerne er blandt andet biologiske påvirkninger, som positive og negative mønstre. Det drejer sig også om kulturelle effekter, som arbejds- og familieværdier, men også religion og etnicitet.

Hertil kommer de sociale indvirkninger også, som giver udtryk i selvforståelse i forhold til andre. Det sidste område er den psykologiske vinkel, som blandt andet omfatter evnen til at danne relationer.

Søger du kærligheden, der passer, som et par veltrådte tøfler?

Hos My Perfect Match anvender vi teorien om LOVE map som en central del af vores matchmaking

Skal vi optimere dine kæreste-muligheder?

Hold dig opdateret