Kategorier:

Romantiske relationer på arbejdspladsen – go eller no-go?

Romantiske relationer på arbejdspladsen er noget, flere af os har oplevet – eller kender nogen, der har.

Faktisk har 15% af danskerne fundet deres kæreste på arbejdspladsen, og 13% via uddannelse.

Det viser en undersøgelse lavet af Megafon for TV 2 og Politiken.

De to kategorier, der har en højere score, er hhv. via venner og familie og på bar/diskotek/værtshus eller lign.

Derudover viser en amerikansk undersøgelse, som virksomheden CareerBuilder har fået udarbejdet, at omkring 37% af alle medarbejdere har haft en romantisk relation til en kollega, og at ca. 1/3 af dem udvikler sig til et langvarigt forhold.

Det er der flere naturlige (og indlysende) årsager til.

Arbejdspladsen som dating-aktør

For det første bruger vi en stor del af vores vågne og aktive tid på arbejdspladsen med andre, der ofte har samme (faglige) interesser og værdigrundlag som os selv.

Arbejdspladsen leverer et effektivt fællesskab, hvor vi har rig mulighed for at ”se hinanden an” og ikke mindst opleve den andens adfærd i flere forskellige situationer, som for eksempel hvordan vi håndterer konflikter og stress, hvordan vi tænker og handler, og hvordan vi færdes i grupper og sociale sammenhænge.

Dernæst viser anden forskning fra blandt andet socialpsykologer, at vi i højere grad bliver tiltrukket af en partner, der har samme uddannelsesniveau som os selv.

Den amerikanske undersøgelse underbygger det faktum, da det gør sig gældende hos ca. 22% af de adspurgte. Hertil svarer ca. 18%, at de anser en partner med lignende job eller tilsvarende rolle som dem selv som en mere attraktiv partner.

Så arbejdspladsen indeholder en god kombination af ubevidste motiver, kulturelle og sociale værdiforståelse og ikke mindst ”kvalitetstid” – og fungerer derfor som det optimale forum for at udvikle en romantisk relation.

Når den søde musik fader ud

Undersøgelsens tal påpeger desværre også, at langt de fleste romantiske relationer ebber ud igen. Hvor efterlader det de involverede parter følelsesmæssigt?

Et forlist og ulykkeligt forhold rammer ikke bare de involverede parter, men har ofte også konsekvenser for virksomheden og de øvrige medarbejdere, som er tilskuere til private og følelsesmæssige dramaer.

Som en eftervirkning af det har ca. 5% ifølge undersøgelsen forladt en arbejdsplads efter en bristet romance, og for kun ca. 8% er det lykkedes at lande deres relationer i en anspændt, men tålelig, omgangstone og -form.

Romantiske relationer på arbejdspladsen påvirker mange interessenter og kan i værste fald have konsekvenser for virksomheden og de øvrige medarbejdere. Det er blandt andet derfor, at mange arbejdspladser har en politik, der ikke tillader romantiske relationer på ar

Vil du finde en kæreste et andet sted end på arbejdspladsen?

Som personlig matchmaker sender jeg dig ud på dates, der er specifikt målrettet til dig og dine ønsker.

Hold dig opdateret