Sådan øger du tiltrækningskraften på din date!

Denne gang er det TV2, der præsenterer et program, hvor singler sendes ud på en blind date.

Små diskrete kameraer følger parret under en middag.

Hvad præmissen for programserien er, og hvilken værdi eller læring programmet skal bibringe seerne, står endnu hen i det uvisse.

Jeg synes dog, at det er interessant at sætte fokus på et møde IRL i disse online tider. Ja, så er det jo ligegyldigt om samtalepartnerne er singlerne eller ej. Det interessante er mødet i sig selv, og den forpligtelse og forventning, der ligger i at møde en ukendt person.

Er du frisk, kan du tilmelde dig TV2 programmet her

Setuppet får mig til at tænke på et eksperiment, som DR, for et par år siden, gennemførte i deres programserie Kærlighedens Laboratorium.

Tiltrækningskraftens omdrejningspunkt

Eksperimentet tog udgangspunkt i psykolog Arthur Aron´s teori om, hvad der styrker tiltrækningen og sympatien mellem mennesker. Hans forskning går endda så vidt, at han påstår, at man gennem bare 45 minutters samtale, kan få de samme følelser frem hos et par, der ikke kender hinanden, som et forelsket par har for hinanden. Omend følelsen er kortvarig, kan den understøtte parrets incitament til at udvikle relationen yderligere.

Så du drømmer om en hed forelskelse, bør du måske benytte dig af Aron´s simple råd:

Tal om personlige emner med din date

Hans forskning viser, at hvis du og din date taler om dybt personlige emner frem for small talk om overfladiske ting, er der langt større sandsynlighed for at finde hinanden sympatiske, og herved får lyst til at lære den anden bedre at kende. I DR´s eksperiment ville 3 ud 4 par, der talte om personlige emner ses igen. Og ud af de par, der udelukkende talte om upersonlige emner, ville kun 1 par ud af 4 mødes igen.

Så ved at åbne op og turde have en dialog om personlige oplevelser og erfaringer, knytter man i langt højere grad berigende og intime bånd. Årsagen er ifølge Aron, at parret gennemgår en proces for selvudvidelse, og sammen skaber noget, der er større end dem selv. Og det knytter mennesker tættere sammen.

Hold øjenkontakt!

Efter at have gennemgået en række personlige spørgsmål, skal parret holde øjenkontakt i 4 minutter. Forskning viser, at tvungen øjenkontakt fremmer de romantiske følelser.

Aron´s teori går således ud på, at hvis vi beriger hinanden ved at dele personlige emner og herefter holder øjenkontakt, ja, så øger vi tiltrækningskraften mellem os.

Signaler afslører om du har kemi med din date

Andre små ubevidste signaler tæller også med, når vi kommunikerer med hinanden.

Ifølge den amerikanske professor Alex Pentland er signalerne i den uudtalte form for kommunikation tilbage fra før, vi som mennesker udviklede vores sprog.

Pentland har udviklet en ”optager”, der kan registrere vores sociale adfærd.

Ved hjælp af sensorer kortlægger optageren brugerens adfærd, når brugeren er i samspil og dialog med et andet menneske. Der registreres det, der kan beskrives som vores sociale adfærd, altså måden vi opfatter og fortolker hinanden på.  Det kan f.eks. være at du nikker eller kommer med små lyde eller ord, der understreger, at du er med på, hvad den anden siger. Herigennem viser du din empati for den talende, men det kan naturligvis også være det modsatte kropssprog du signalerer.

Du kan læse mere om Pentlands forskning, som er beskrevet i bogen ”Honest Signals” her.

De små ubevidste signaler som både du og din date udsender, giver dig en fornemmelse af, hvorvidt der er kæreste potentiale mellem jer eller ej.

Hvorvidt TV2 coacher deltagerne i, hvad de skal tale om, giver dem samtaleemner eller gode råd til hvordan de præsenterer sig selv i dette møde, må vi vente med at få afsløret til senere på året.

Happy dating!

Helle

PS Har du behov for dates, så du kan sætte din tiltrækningskraft i spil, så kan du booke et matchmaking forløb hos mig. Så vil jeg løbende præsentere dig for håndplukkede dates.

Hold dig opdateret