Tiltrækning: Dine 5 sanser fungerer som din naturlige matchmaker

Den fysiske tiltrækning opstår og mærkes allerede i løbet af de første sekunder, når du møder en interessant person.

Vi tror ofte, at romantiske og spontane følelser kommer fra hjertet.

Men det er faktisk din hjerne, der fortæller dig, hvem du finder attraktiv.

Du har alle 5 sanser i brug.

Din krop er din naturlige matchmaker

Din hjerne bruger kun få sekunder på at kalkulere, om du finder en person attraktiv. For at vurdere det, sammenfatter den en analyse af impulser baseret på dine 5 sanser:

1) Synet

Når dit øje spotter, hvad du oplever som en attraktiv partner, får du lysten til at rykke tættere på. Idet du rykker tættere på personen, kommer de andre sanser i spil.

2) Lugten

Din lugtesans kan mere end opsnappe parfume. Næsen opsporer nemlig kemiske signaler, der ikke bare afslører fysisk og genetisk information om ejermanden, men den aktiverer også fysiologisk og adfærdsmæssige respons i dig.

3) Hørelsen

Dine ører har også en stor rolle i tiltrækning. Mænd fortrækker kvinder med en lyse stemme, som vi tolker som en mindre kropsbygning. Kvinder tiltrækkes af mørke dybe toner, som signaler stor og stærk.

4) Følelsen

Berøring er også kritisk for romantik. Forskning viser, at hvis vi holder en varm kop kaffe, og læser en fortælling om en ukendt person, tillægger vi personen egenskaber som glad, social, generøs og godmodig. Hvis vi derimod holder en kold kop kaffe, tolker vi i stedet samme person som følelseskold, upåvirket og ikke særlig kærlig.

5) Smagen

Den sidste og altafgørende test er smagssansen i form af et intimt kys. Her aktiverer parret både lugte- og smagssansen. Undersøgelser viser, at vi er villige til at droppe en relation, hvis vi ikke synes den anden kysser godt.

Når analysen er gennemført, og tiltrækningen er bekræftet, gennemsyres kroppen af noradrenalin. Noradrenalin aktiverer flygt eller kampinstinkt. Ikke fordi der er fare på færde, men fordi noget godt er ved at ske, og du bruge frisk energi og udstråle opmærksomhed.

Derfor bør du tænke på din krop, som din naturlige matchmaker.

Udseendet tiltrækker, men personligheden vinder

Undersøgelser viser, at fysisk (visuel) tiltrækning har størst betydning, når du dater online. Derfor bygger de fleste online dating tilbud på visuelle tiltrækningsparameter.

Når det fysiske møde første finder sted, at de andre egenskaber (og sanser) kommer i spil.

Det er bevist, at både kvinder og mænd værdsætter egenskaber som venlighed, elskværdighed, følelsesmæssig varme, empati og en god humoristisk sans i en potentiel partner. Med andre ord, vi foretrækker mennesker, vi opfatter som søde og rare.

At være sød, kan endda få en person til at forekomme mere fysisk attraktiv.

Tiltrækning, mere end øjet ser

Drømmer du om en varig kærlighedsrelation, skal du have andre former for tiltrækning i spil.

Den fysiske tiltrækning mister sin kraft, hvis ikke din relation også bygger på en samhørighed af mentalt perspektiv og psykologisk forståelse. For udover den fysiske tiltrækning, skal der også være en mental og følelsesmæssig forståelse mellem parret.

Ellers overlever relationen ikke den første forelskelsesfase.

Hvem ønsker at tilbringe livet med en attraktiv partner, hvis I ikke har noget til fælles og intet at tale om.

Kniber det med at få de rette profiler i tale, når du dater?

Så er det måske tid til at udfordre din dating. Her kan du læse mere om dating gennem Personlig Matchmaking.

 

Hold dig opdateret