Kategorier:

Visualisér dit ideelle parforhold, og få fokus på det relevante

Tosomhed og kærlighed er svær at finde.

Hvis du ikke har et klart billede af, hvad du drømmer om i dit forhold, opdager du måske ikke, når du står overfor det.

Ved du ikke, hvor du skal hen, er det svært at komme i mål.

Og du risikerer at fravælge en relation med potentiale, fordi du kigger efter det forkerte.

 

Fra ”på vej væk fra” til ”hen i mod”

Vi kender det alle sammen. Det er så meget lettere at sætte ord på det, vi ikke vil have. Det er straks sværere, når det drejer sig om, hvad du gerne vil.

Det er en naturlig del af vores selvbeskyttelse og reaktionsmønstre, og har til formål at værne om vores overlevelse.

Dit sind er konstant optaget af din beskyttelse, og det du vil væk fra, så du ”glemmer” målet. Så din indre overlevelsesstrategi ender med at blive en begrænsning, hvor du er optaget af de forkerte ting.

Og du ender i en fastlåst situation med afsæt i fortidens negative oplevelser, og ikke fremtidens muligheder.

Tegn drømmen af dit ideelle parforhold

Tillad dig at tænke ud af boksen, og hav fokus på fællesskabet i ”parforhold”. Flyt fokus fra ham eller hende, og til det I skal have og skabe sammen.

Tænk på konkrete situationer, og sæt ord på de positive følelser, du drømmer om i de aktuelle oplevelser.

List forskellige situationer, der er vigtige for dig. Det kan være en hverdagsaktivitet, socialt samvær med familie og venner, på en rejse eller i en dyb samtale. Du kan også vælge at definere visionen ud fra dine livsroller.

Beskriv dit grundlæggende behov i netop den situation, og mærk hvilken følelsesmæssig stemning du er i, når du bliver mødt lige der.

Målet med denne øvelser er at sætte fokus på positive følelser og berigende stemninger. Og det er dem, du skal vurdere en partner ud fra.

Kan samværet med ham eller hende skabe den følelse?

Gør dig fri af fortiden, og skab fremtiden i tosomhed

Ideen med denne opgave er også at skabe et fokus, der er større end dig selv. Der hvor 1+1= 3.

De fleste af os kan selv skabe et godt liv. Men den sande lykke ligger, for mange, i det intime fællesskab med en partner.

Men kærlighed og tosomhed er ofte også forbundet med besvær, usikkerhed og sårbarhed. En sårbarhed, som har afsæt i, om du føler dig god nok og værd at elske. Og usikkerheden om det, du har at tilbyde en partner, er godt nok.

Så de positive følelser i forhold til din vision af det ideelle parforhold er også forbundet med frygt og negative følelser. Alle relationer indeholder begge typer af følelser. Negative følelser afholder os fra at forfølge vores drømme.

Kunsten er have opmærksomheden på det positive, og respekt for den læring, der er forbundet med de negative følelser uden at lade dem styre vejen til din lykke.

Vil du vide mere om negative mål i form af “væk fra-strategier”, anbefaler jeg dig at lytte til podcast-serien “Du bliver hvad du tænker” af Jørgen Svenstrup og Jacob Høedt.

Afsnit #109 taler de om positive og negative målsætninger. 

Hold dig opdateret