Kategorier:

Kærlighed styrker din sundhed. Dyrk parforholdet og lev længere.

Forelskelse er den bedste følelse, der findes.

Sommerfuglene i maven, nervøsitet før hver aftale og uforglemmelige øjeblikke.

Det er alt sammen gavnligt for dit følelsesmæssige helbred, men også for din fysiske og mentale sundhed.

I dette blogindlæg bliver du klogere på, hvordan kærlighed påvirker din sundhed positivt.

Kærlighed og sundhed er komplementært

Kærlighed hjælper dig ikke kun til at være glad og føle dig tryg og vigtig. Det påvirker også din sundhed positivt.

Én ting er den lykkefølelse, der bliver skabt på grund af kærlighed til en anden person. Men læger og forskere har i mange undersøgelser bevist, at et par er mindre tilbøjelige til at blive syge. Hvis de endelig bliver syge, tager det dem kortere tid at genoprette deres fysiske sundhed.

Det skyldes en organisk forbindelse, der bliver produceret af vores krop, når vi er forelskede. Den har usædvanlig god virkning på vores generelle helbred.

Følelsen af ​​at have sommerfugle i maven har meget at gøre med udskillelsen af stoffet, når du ser eller tænker på den person, du elsker.

Den udledning er god for dig, fordi den har en meget positiv indvirkning på dit helbred. Og ikke bare i selve kroppen. Stoffet forbedrer udseendet af hår, hud og negle ved at øge produktionen af ​​østrogen i kroppen.

Hypotesen er, at hvis du ser og føler dig selv som smuk og attraktiv, vil den anden også se dig sådan.

Mindre stress og mere vitalitet

Et andet hormon, der bliver frigivet gennem kærlighed, er melatonin. Det hormon har evnen til at reducere stress og forhindre tidlig aldring.

Det giver en følelse af vitalitet. Når vi er forelskede, føler og opfatter vi os selv bedre end normalt. Melatonin er stoffet bag de sindstilstande og bag vores kærlighedshandlinger.

Skærper opmærksomheden

Det tredje hormon, som bliver aktiveret, når vi bliver forelskede, er noradrenalin.

Noradrenalin påvirker sindstilstanden og skærper opmærksomheden. Det får dig til at føle dig mere følsom over alle forhold, der påvirker den anden person.

Det er stoffet, der er aktiverer vores instinkt for bevarelse og beskyttelse, men også demonstrationen af ​​vores følelser.

Booster immunsystemet

Den øgede følelse af generel trivsel, som vi oplever, når vi er forelskede, skyldes frigivelsen af en stor mængde endorfiner.

Desuden genererer kroppen mere dopamin i denne periode. Dopamin er et naturligt smertestillende middel, der forhindrer dig i at blive syg. Det betyder, at immunsystemet er stærkere, når vi er forelskede.

Det samme sker, når du træner. Selvom musklerne får dig til at lide en smule, mindsker du faktisk spændinger og får større kapacitet til at modstå smerte og skade.

5 sundhedsfremmende bivirkninger ved kærlighed

Udover værdien af hormonproduktionen og de sundhedsmæssige fordele, har kærlighed mange andre sundhedsmæssige fordele:

1) Forbedring af selvværd

Ved at beundre dig selv mere, tage vare på dig selv og give dig mere tid til at glæde din udkårne, bliver dit selvværd styrket.

Et kendt ordsprog siger, at du skal elske dig selv, før du kan elske andre. Men det ser også ud til, at kærlighed til andre hjælper os til at elske os selv mere.

Vi går mere op i at passe på os selv, dyrker mere motion, spise sundere og så videre.

2) Reducerer depression og angst

Mennesker, der bor alene, lider ofte af flere psykiske problemer som depression eller angst.

At være i et kærlighedsforhold forbedrer din sindstilstand og dit fysiske udseende betragteligt, så du får mere positive tanker og følelser.

3) Reduktion af medicin

Kærlighed hjælper dig med at reducere inflammation. Risikoen for hjerteanfald falder, dit kolesteroltal bliver lavere og forbedrer sundheden hos mennesker med kroniske sygdomme.

Overordnet kan man sige, at kærlighed styrker dit immunforsvar og dermed forhindrer, at infektioner gør dig syg.

4) Forbedring af søvn og hvile

At sove i samme seng med den person, du elsker, hjælper dig med at opnå den restituerende søvn lettere og uden mareridt. Om morgenen vågner du friskere, fordi dit nervesystem er godt udhvilet og genopbygget.

En god nattesøvn giver dig mere energi og vitalitet i løbet af dagen. Og desuden fremmer en god søvn din generelle følelse af ​​trivsel.

5) Øget kreativitet

Forelskelse lader os se verden på en anden måde.

Den lykke og mening, der følger med forelskelsen, udløser en bedre fantasi og en større kreativ kapacitet.

Hvis du har et job, hvor du konstant skal være innovativ, er der ingen tvivl om, at kærlighed vil styrke dit talent og din succesrate.

Savner du en at kaste din kærlighed på?

Hos My Perfect Match bliver du introduceret til seriøse singler.

Hold dig opdateret