Kærlighed styrker din sundhed. Dyrk forholdet og lev længere.

kærlighed og sundhed

Forelskelse er den bedste følelse, der findes.

Sommerfuglene i maven, nervøsitet før hver aftale og uforglemmelige øjeblikke.

Det er alt sammen gavnligt for dit følelsesmæssige helbred, men også for din fysiske og mentale sundhed.

I denne artikel bliver du klogere på, hvordan kærlighed påvirker din sundhed positivt.

Kærlighed styrker din sundhed. Dyrk forholdet og lev længere.

kærlighed og sundhed

Forelskelse er den bedste følelse, der findes.

Sommerfuglene i maven, nervøsitet før hver aftale og uforglemmelige øjeblikke.

Det er alt sammen gavnligt for dit følelsesmæssige helbred, men også for din fysiske og mentale sundhed.

I denne artikel bliver du klogere på, hvordan kærlighed påvirker din sundhed positivt.

Kærlighed og sundhed er komplementære

Kærlighed hjælper dig ikke kun til at være glad, føle dig tryg og vigtig. Den påvirker også din sundhed positivt.

Èn ting er den lykkefølelse, der produceres gennem kærlighed til en anden person. Men læger og forskere har gennem mange undersøgelser bevist, at et par er mindre tilbøjelige til at blive syge. Hvis de endelig bliver syge, tager det dem kortere tid at genoprette deres fysiske sundhed.

Dette skyldes en organisk forbindelse, der produceres af vores krop, når vi er forelskede. Den har usædvanlige gode virkninger på vores generelle helbred.

Følelsen af ​​at have sommerfugle i maven har meget at gøre med udskillelsen af stoffet, når du ser eller tænker på den person, som du elsker.

Den udledning er god for dig, fordi den har meget positive indvirkninger på dit helbred. Og ikke bare i selve kroppen. Stoffet forbedrer udseendet af hår, hud og negle ved at øge produktionen af ​​østrogen i kroppen.

Hypotesen er, at hvis du ser og føler dig selv som smukke og attraktiv, vil den anden også se dig sådan.

Mindre stress og mere vitalitet

Et andet hormon, der frigives gennem kærlighed, er melatonin. Dette hormon har evnen til at reducere stress og forhindre tidlig aldring.

Det giver en følelse af vitalitet og fylde. Når vi er forelskede, føler og opfatter vi os selv bedre end normalt. Melatonin er stoffet bag disse sindstilstande og bag vores kærlighedshandlinger.

Skærper opmærksomheden

Det tredje hormon, som aktiveres, når vi bliver forelskede, er noradrenalin.

Noradrenalin påvirker sindstilstanden og skærper opmærksomheden. Det får dig til at føle dig mere følsomme over alle forhold, der påvirker den anden person.

Det er stoffet, der er aktiverer vores instinkt for bevarelse og beskyttelse, men også demonstrationen af ​​vores følelser.

Booster immunsystemet

Den øgede følelse af trivsel generelt, som vi oplever, når vi er forelskede, skyldes frigivelsen af en stor mængde endorfiner.

Kroppen genererer nemlig mere dopamin i denne periode. Dopamin er en naturlig smertestillende middel, der forhindrer dig i at blive syg. Det betyder, at immunsystemet er stærkere, når vi er forelskede.

Det samme sker, når du træner. Selvom musklerne får dig til at lide en smule, så mindsker du faktisk spændinger, og du får større kapacitet til at modstå smerte og skade.

5 sundhedsfremmende bivirkninger ved kærlighed

Ud over værdien af den hormonproduktion og deres sundhedsmæssige fordele, har kærlighed også mange andre sundhedsmæssige fordele:

1) Forbedring af selvværd

Ved at beundre dig selv mere, tage vare på dig selv og give dig mere tid til at glæde din udkårne, styrkes dit selvværd også.

En kendt ordsprog siger, at du skal elske dig selv, før du kan elske andre. Men det ser også ud til, at kærlighed til andre, hjælper os til at elske os selv mere.

Vi går mere op i at passe på os selv, dyrker mere motion, spise sundere og så videre.

2) Reducere depression og angst

Mennesker, der bor alene, lider ofte flere psykiske problemer, som depression eller angst.

At være i et kærlighedsforhold forbedrer din sindstilstand og din fysiske udseende sig betragteligt, så du får mere positive tanker og følelser om de forskellige situationer i dit liv.

3) Reduktion af medicin

Kærlighed hjælper dig med at reducere inflammation. Risikoen for hjerteanfald falder, dit kolesteroltal bliver lavere og forbedrer sundheden hos mennesker med kroniske sygdomme.

Overordnet kan man sige, at kærligheden forhindre infektioner i at gøre dig syg, fordi den styrker dit immunforsvar.

4) Forbedring af søvn og hvile

At sove i samme seng med den person du elsker, hjælper dig med at opnå den restituerende søvn lettere, og uden mareridt. Om morgenen vågner du friskere og genfødt, fordi dit nervesystem er godt udhvilet og er fuldstændig genopbygget.

En god nattesøvn giver dig mere energi og vitalitet i løbet af dagen. Og det fremmer den generelle følelse af ​​trivsel.

5) Øget kreativitet

Forelskelse lader os at se verden på en anden måde.

Den lykke og mening, der følger med forelskelsen, udløser en bedre fantasi og en større kreativ kapacitet.

Hvis du har et job, hvor du konstant skal være innovativ, er der ingen tvivl om, at kærlighed vil styrke dit talent og din succesrate.

Savner du en at kaste din kærlighed på?

Hos My Perfect Match introduceres du seriøse singler.