Kategorier:

Leger lige børn stadig bedst, når vi søger et match i dating?

Match i dating? Findes i lige børn leger bedst, siger man.

Der findes snart ikke et segment, der ikke har sit eget dating univers!

Vip dating, dating for akademikere, dating for rige, farmerdating og for de utro og så videre.

Måske ligger match snarere på tværs af dating kategorier.

Hvor spiller “sød musik” længst?

Det er ikke ligegyldigt, hvad vi kigger efter i en partner, hvis vi ønsker et længerevarende forhold.

Men hvad er egentlig de bedste betingelser for et langt forhold? Et spørgsmål mange af os stiller, når vi er på udkig efter en partner.

Emnet er blevet behandlet utallige vis af gange gennem historien og af et utal af eksperter, dog uden et endegyldigt svar.

Et gammelt ordsprog siger, at lige børn leger bedst og et andet, at modsætningerne mødes, og sød musik opstår.

Det kan virke modstridende, og hvilket af de to ordsprog skal man vælge at følge, eller er det to sider af samme sag?

Hvordan leger de lige børn så bedst?

Ifølge socialpsykologer er en væsentlig faktor for, at vi tiltrækkes af hinanden og finder hinanden attraktive, at der er en vis lighed mellem os.

Dette bekræftes af undersøgelser, som viser, at graden af lighed har betydning for, hvor attraktive vi finder hinanden.Det gælder f.eks. lighed i uddannelsesniveau, politisk, religiøst og vores sociale baggrund. Elementer, som alle indgår i det, jeg kalder vores individuelle værdigrundlag.

Det er måske her vi finder svaret på, hvorfor mange parforhold går i stykker.

Forelskelsen udfordrer fornuften

I jagten på kærligheden og gennem forelskelsens rus er vi fokuserede på livet lige her og nu. Vi glemmer ofte at forholde os til de værdimæssige lighedspunkter til vores partner, som er forholdets ”overlevelsesfaktor”.

I forelskelsens sindssyge tilstand, hvor vi er totalt overladt til et følelsesmæssigt sus, er det ikke muligt at tænke praktisk og fornuftigt, som kræves for at kunne vurdere lighed på længerevarende plan.

De værdimæssige ligheder er essentielle for forholdet. De sikrer, at når hormonerne igen har fundet sit normale niveau, at man har det grundlæggende værdisæt. Og den fælles tilgang til livet, som man kan støtte sig til for, at forholdet til at holde.

Man ser hinandens sande karakter.

Match i dating handler om et møde med dig selv

Jeg oplever, at mange af os, udover et ønske om at føle sig elsket og forstået af vores partner, også har et grundlæggende ønske om at få en partner, der kan udvikle og udfordre os på forskellige planer.

Til nye muligheder og højder.

Jeg tror på, at når vi taler om den kraft og energi, der ligger i at ”modsætninger” mødes, handler det om, at vi skal kunne spejle os i det modsatte.

Med det ”modsatte” mener jeg sider eller egenskaber i os selv, som vi ikke anvender. Eller endnu har udviklet.

En egenskab som vi, gennem vores opvækst, ikke har fået udviklet fyldt ud.

Du har det modsatte skjult i dig selv

Det ”modsatte” som vi falder for hos en partner, oplever jeg som vores egen ”skyggeside”. Ved at have en partner, som vi har tillid til og føler os trygge ved, får vi vores adgang til ny erkendelse og personlig udvikling.

Herved styrker og udvikler vi vores ”svage side”.

For når kriser, konflikter og uenigheder viser sig, får de ekstra nærig i vores forskelligheder, og vores evne og strategi for at løse dem konstruktivt.

Det er netop dette, vi bør være draget af, når modsætninger mødes. De danner grundlaget for, at vi udvikler alle følelsesmæssige facetter og nuancer – hvis vi da tør tage udfordringen op!

Optimer´ din match i dating

Min opfordring er, at du forholder dig til dit eget værdigrundlag og din inderste kerne af din personlighed, når du kaster dig ud i datinglivet med henblik på et langvarigt forhold.

Gennem et struktureret forløb kan jeg hjælpe dig med at få styr på fælles nævnerne og modsætninger, så du får det optimale udgangspunkt.

Hold dig opdateret