Kategorier:

Sådan får du en vellykket første date - brug denne effektive strategi

Kender du også følelsen af, at dating kan være lidt akavet og grænseoverskridende?

Uanset hvor erfaren en dater eller en ny-dater du er, kan det føles svært og unaturligt at rulle den store salgstale ud for at gøre indtryk på en person, du lige har mødt.

Her får du en god strategi til at gøre det første møde med en ny person relevant, nærværende og interessant – både for mænd og kvinder.

Slip facaden og kom til sagen

Desværre falder alt for mange dates i den kendte fælde. Den, hvor snakken hurtigt falder omkring jobbet, karrieren eller tidligere forliste kæresterelationer. Alt sammen spændende emner, men det sælger sjældent de afgørende billetter, når kærlighedens spil skal prøves på den store scene.

Møder vi en person for første gang, er vi i langt højere grad drevet af at fornemme, hvem den anden er bag facaden eller bag scenetæppet.

Vi er altså nysgerrige på, hvad der driver personen mod bestemte mål, og dermed hvad hun/han egentlig drømmer om. Først når vi er blevet trukket om bag facaden, har vi en forudsætning for at bedømme, om der er basis for at udvikle relationen videre. Det afgørende er, om du kan se et potentiale, der peger mod en fælles fremtid, hvor I vil det samme og samtidig forstår hinanden.

En anden grund til at lade facaden falde er, at det er langt sjovere at tale om fremtiden, drømme og håb.

For at bryde facaden og komme om bag ved den forudsætter det, at du tør åbne op for samtaleemner, der stikker dybere end den kliché- og faktabaserede kommunikation, som er de to første af syv trin inden for intimitet.

Beskriv om det (sam)liv du drømmer om

Det store spørgsmål er så, hvordan du går om bag facaden og fortæller, hvad der betyder noget for dig? Det handler altsammen om at give dine meninger, værdier og drømme til kende.

Du skal fortælle dine personlige op- og nedtur og dine drømme og håb. Det er dem, der former et klart billede af dig som menneske. Du giver den anden et glimt af dit inderste ved at stille dig selv for åben skue og bringe dig selv i spil.

Historiens budskab skal således være at få dine egne værdier, holdninger og overbevisninger til at stå så stærkt som muligt. Hvad der skete i en given historie er ikke så vigtigt, men det er, hvad du lærte af oplevelsen, og hvordan du vil bruge det fremadrettet.

Og din historie skal naturligvis være doseret i forhold til dit eget niveau af tillid og tiltro til den anden samt jeres gennemgående kemi på den første date.

Du skal altså inspirere og danne tydelige billeder for den anden, ikke afskrække og forplumre billedet.

Læs mere om hvordan du kan vise flere nuancer af dig selv her.

Refleksionsøvelse inden første date

Her får du en skabelon til at udarbejde dine personlige historier:

  • Situationen/oplevelsen

Beskriv kort den konkrete omstændighed

  • Dine tanker omkring situation

Beskriv din rolle, hvad tænkte du? Hvad følte du i situationen?

  • Observering

Hvilke udfordringer så du? Hvilke spørgsmål rejste der sig? Hvad gjorde dig godt?

  • Refleksion

Hvad lærte du om dig selv? Hvad var vigtigt for dig? Hvorfor var du udfordret?

  • Læring

Hvilke personlige egenskaber trak du på? Hvilke værdier eller holdninger var i spil? Hvordan vil du bruge den nye indsigt fremadrettet?

Vil du gerne på en god første date?

My Perfect Match giver garanti for gode første dates. Personlig Matchmaking matcher jeres ønsker og drømme for fremtiden, så I har mange gode ting at diskutere og være enige om på første date.

Tilmeld dig i dag og få en udførlig personlig profil, som udarbejdes gennem personlig sparring og gennemgåede skriftlige spørgsmål, som giver inspiration til gode refleksionssamtaler.

Hold dig opdateret