Kategorier:

Sådan vender du tilbage til en ex-kæreste af de rigtige årsager

Du har måske prøvet det. Du er endelig igennem en hård periode efter et break up. Nu føler du dig ovenpå, selv om følelserne ligger lige under overfladen. Og pludselig ud af det blå genoptager din ex-kæreste kontakten. Der inviteres til forsoning, intimitet og samvær.

Ja, det er fristende at vende tilbage til en velkendt favn. Og den store sidegevinst, der lokker sødt;

Du slipper for at skulle ud og sælge dig selv på det store opslidende singlemarked.

Men vender du tilbage af de rigtige årsager eller fordi det er bekvemt?

Et quickfix, hvis fremtiden virker usikker

Når uoverensstemmelserne og de heftige følelser er på afstand, kan tvivlen vende tilbage. Og hvis din ex-kæreste står klar med åbne arme og byder dig velkommen tilbage, kan det være svært at modstå fristelsen.

Listen af pros and cons tager form i dine tanker. Og de mest åbenlyse fordele står lysende klare, frem for de mindre synlige; dine indre behov og følelser.

Men er tvivlen drevet af et dybtfølt savn, og et reelt ønske om ægte commitment? Eller har motivationen afsæt i din usikkerhed for fremtiden?

Den mest åbenlyse fordel er desværre ikke nok

Når du tænker tilbage på jeres tid sammen, har der sikkert været gode tider, hvor alt var ren idyl og magi. Derfor er det besnærende at fokusere på det positive frem for uenigheder og forskelle.

Et sundt parforhold består af 3 elementer af kemi. Der skal mere til end fysisk tiltrækning for at skabe et udviklende og nærende parforhold. Den fysiske tiltrækning er ofte limen, der klinker skårene. Og den side af jeres relation er sikkert på plads. Ellers ville du nok ikke overveje at vende tilbage.

Men hvad med de øvrige aspekter af kemi;

  • Intimitet og nærhed. Følelsen er af samhørighed, nærhed og tilknytning der opstår, når I føler sig forstået af hinanden.
  • Beslutningen om at ville hinanden, fordi I er stærkere sammen end hver for sig

Derfor er det vigtigt at overveje om alle 3 dele af kemi er til stede i jeres relation, at du bliver mødt og respekteret i dine forskellige prioriteringer og behov.

Hvis redningsforsøget skal lykkes, kræver det, at du og I er ærlige om, hvor mismatchet ligger. Og at I har en plan for, hvordan I undgår at havne samme sted som sidst, samt en strategi for at tage konflikterne i opløbet inden de sætter sig fast igen.

Når frygten er en uønsket følgesvend

At forlade en relation, – et fællesskab, opleves som utrygt og sårbart. Det kan være angstprovokerende at efterlade det velkendt for at give plads til noget nyt.

Den usikkerhed styres af forskellige elementer af frygt. Det kan være frygten for at gentage gamle mønstre, – at nissen flytter med i et nyt forhold.

Det kan være frygten for fiasko. At give sig hen til en ny relation. For hvad er egentlig det rigtige match, når nu det tidligere forhold ikke lykkedes.

Det kan være frygten for ikke at blive mødt, når du endelig finder en, der får dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Ja, frygten for afvisning eller latterliggørelse kan overtrumfe de spirende følelser, som fortæller, at det her kunne have potentiale for noget stort.

Ja, frygten afholder desværre mange for at kaste sig ud i jagten efter den relation, der udvikler dig positivt.

Derfor kan næsten ”godt nok”, virke tillokkende i en usikker tid.

Sådan gør du dating til en god oplevelse

De populære TV-programmer, hvor singler søger kærlighed samt venner og bekendtes frygtelige historier om, hvordan livet som kærestesøgende single er, kan at tage pusten fra selv den mest optimistiske ny-single. Eller måske har du allerede dårlige oplevelser med tidens datingkultur, som du ikke har lyst til at genoplive.

At søge kærligheden på ny, handler om ikke at gentage fortidens synder, og men også om ikke at stile så højt, at det bliver opnåeligt. Så min anbefaling er:

  • Stå ved, hvad der er vigtigt for dig, men lade dig ikke nøjes af magelighed.
  • Stil ikke for højere krav til en partner end du selv vil bryde dig om. For mange krav til partner er afgrænsende. Det kan også relatere sig til din usikkerhed for det, der er anderledes og nyt.
  • Kast dig ud i dating med ambitionen om at gøre en god figur. Vær en god version af dig selv, og gå ikke ned på samme useriøse niveau, som man hører om i skrækhistorierne.

 

When they go low, you go high!

Hold dig opdateret