Kategorier:
3 ting du kan lære af ”Gift ved første blik”
I forbindelse med, at DR sender endnu en ny omgang ”Gift ved første blik”, får du mit syn på programmet, og hvad du som single kan lære af programmet!
Altså hvis vi tager udgangspunkt i programmet som et eksperiment og ser bort fra reality-elementet og kendisfaktoren.
Der er sikkert mange, der kan nikke genkendende til deres udfordringer.
1) De erkender deres behov, motiv og barriere
De medvirkende singler har erkendt, at de har et ønske om at finde en kæreste. De har klare ønsker for tosomhed. De har uden tvivl hver især gjort, hvad der står i deres magt for selv at finde kærligheden på egen hånd.
De er nu kommet til den erkendelse, at der skal ske noget andet. Og at det kræver de går nye veje.
De har erkendt deres barriere for selv at lykkes med kæreste-projektet på egen hånd. Gennem eksperimentet bliver de i højere grad bevidste om egne behov og motiver.
2) De tør viser deres sårbarhed
Det kræver en stor portion mod at åbne sig for nye tætte relationer. Også når det ikke foregår på TV.
Den største barriere for at være modig er følelsen af utilstrækkelighed.
Deltagerne i programmet udfordrer deres sårbarhed og deres selvopfattelse. De lader endda, at hele Danmark og et TV hold følger dem.
De tillader, at vi som seere får et indblik i deres private og intime tanker, følelser og adfærd i takt med, at eksperimentet udfolder sig. Når misforståelser, uoverensstemmelser og bristede forventninger måske opstår.
De tør, som det første, at erkende deres behov og udfordringer i kærestejagten. Dernæst tør de vise, hvem de er inderst inde og under ”single-facaden”.
Det kræver enormt mod at vise den form for sårbarhed.
Men det er en forudsætning for at skabe forandring!
3) De er tvunget til refleksion
Som en del af eksperimentet gennemgår deltagerne et afklaringsforløb hos forskellige eksperter.
Her skal de forholde sig til en masse afklarende spørgsmål og gennemgå forskellige tests. De bliver helt sikkert spurgt ind til overbevisninger, holdninger og værdier, som de ikke tidligere har skænket en tanke.
Den proces gør dem langt mere afklarede og bevidste om, hvem de selv er og hvad de søger.
Kontant afregning for åben skærm
Med det nuancerede billede af dem selv, og grundpræmissen om forpligtelsen i ægteskabet, sætter de sig selv i spil i en intim relation. I situationer hvor de konstant bliver tvunget til at forholde sig til sig selv og deres ægtefælles tanker, adfærd og personlighed.
I den periode eksperimentet løber, skal de hele tiden sætte ord på egne tanker og følelser om, hvad de selv gennemgår. Og ikke mindst, hvordan de oplever den anden og deres indbyrdes relationer.
Det er en intens læringsperiode, hvor de ikke har mulighed for rigtigt at vige tilbage eller gemme sig under tidligere reaktionsmønstre.
De får således kontant feedback på egen adfærd og mønstre.
Det kræver motivation, refleksion og kommunikation at opbygge og fastholde en tæt relation!
Har du lyst til at blive klogere på dine egne mønstre, kan du tage en gratis test ved at oprette en profil her!
Hilsen Helle
PS Hvis du er nysgerrig på følelsen ”sårbarhed”, som bor i os alle, kan jeg varmt anbefale dig at kigge nærmere på Brené Brown.
Brené er forsker i følelser som skyld, skam og sårbarhed, og hvad der skal til for, at vi skaber gode, sunde relationer.
Hun hitter på bestsellerlisten i USA. Du kan finde flere af hendes indlæg på Youtube.
Hold dig opdateret